2016. okt 28.

Halloween jelmezek felnőtteknek

írta: PinkDots
Halloween jelmezek felnőtteknek

Jön a Halloween, és ez pedig a félelmek, és a rettegés ünnepe. A jó kis borzongáshoz azonban nem árt, ha jelmezt öltünk, és úgy vágunk bele az éjszakába.

Az alábbiakban tíz plusz egy egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor jól ismert, és biztos sikert arató Halloween jelmez elkészítését szeretném bemutatni.

Természetesen ezek csak javaslatok, a kiegészítés mindenki fantáziájára van bízva. Zombi jelmezzel pedig szinte mindegyik jól kombinálható.

vampire-539684_960_720.jpgVámpír: Egyszerű, és népszerű jelmez, nem is nehéz elkészíteni. Fekete nadrág, lányoknak akár szoknya, fekete cipő, egy palást, ami elkészíthető házilag is, mondjuk egy fekete vastagabb anyagú függönyből, vagy méterre vásárolható anyagból. Fehér, fekete vagy esetleg vörös ing ízlés szerint, és fekete mellény. Sminkként fehér alapozót, vörös rúzst, fekete szemceruzát használhatunk. Kiegészítőnek, műanyag vámpírfogat vérfoltot rajzolva a száj köré, és ha van már otthon, akkor a színes kontaktlencsét se felejtsük el!

tgs_2010_zombie.jpgZombi: Ehhez már nem árt egy profibb sminktudással rendelkező ismerős, de ha valaki nagyon ügyes magának is megcsinálhatja. Kellőképpen oszlóvá kell varázsolni arcunkat. Fehérrel lealapozni, majd felfesteni a vágásokat, sebeket. A ruhák elkészítése nem igényel nagy kézügyességet, régi nem használt nadrágot, és pólót könnyen átalakíthatunk zombissá, csak szépen meg kell tépni-vágni, vérfoltokat festeni, önteni rá művérrel, hogy kellőképp hiteles legyen, hogy a föld alól bujtunk elő. Lehetőségeink szerint barnát használjunk, de akár bármilyen színű ruha megteszi, ha átalakítjuk az imént említettként. Vörös színű kontaktlencse itt is ajánlott.  Hajunkat megborzoljuk, és kész is a zombi.

c2e2_2014_joker_chucky_14085084239.jpgChucky: Ehhez egy kertésznadrágra és csíkos pólóra lesz szükség. Baleset elkerülése végett a baltát vagy kést magunk is elkészíthetjük kartonpapírból, vagy gyerekeknek való játék másolatát is megvehetjük. Egy vöröses parókát nem árt beszerezni, de akinek hasonló haja van, az elég, ha kicsit csak úgy fésüli, ahogy a filmben van. Sminknek pedig csak meg kell rajzolni a sebeket, varratokat, majd esetleg egy világoskék kontaktlencsét használhatunk.

14876365_323798111328622_2145976084_o.jpgCsontváz: Rendkívül egyszerű elkészítése. Boltokban is kaphatók ehhez egyszerűbb kiegészítők, harisnya, nadrág vagy kesztyű, azonban ha semmi ilyenünk nincs otthon fessünk le pár fekete ruhadarabot. Kelleni fog egy hosszú fekete póló, fekete nadrág, fekete cipő, fekete vékony kesztyű, és fehér festék. Ezek után megrajzoljuk a csontokat, elől, és hátul. Csontvázas maszk híján pedig az arcunkat is be kell festenünk fehérre és feketére, és kész is a jelmez.

zombie-595962_960_720.jpgHalott menyasszony: Lehet feketében, és fehérben is, kinek, hogy tetszik. Fehér, vagy fekete egybe ruhára lesz szükségünk, kiegészítőnek használhatjuk a másik színt, attól függően melyiket választjuk a fő színnek. Arra figyeljünk, hogy legyenek meg a kontrasztok, ami miatt a hideg ráz mindenkit. Ezt fekete ruhánál talán könnyebb elérni, mivel a fehér alapozás már magában borzasztó. Fehér ruhánál viszont használjunk sötét sminket, főleg a szemnél, és környékén, például alatta, hogy sápasztónak hasson az összkép.

15376913497_3502ffd99a_b.jpgKaszás: Fekete nadrágra, hosszú ujjú fekete pólóra, fekete cipőre és fekete lepelre lesz szükségünk. Méretre anyagboltban egyszerű fekete anyagból vásároljunk akkorát, ami duplán hajtva leér a bokánkig, plusz kapucninak valót is. Ezek után, kivágjuk a formát, ami a karnál cikk-cakkban, vagy akár simán, bőnek hagyva kissé leér a csuklónk alá, lábnál pedig egyenesen kell levágni a bokáig. Az alját is be lehet cikk-cakkosan vágni a jelmeznek, de nem kötelező. A tetején egy kör alakot kivágunk, itt lesz a fejünk, ezt csak körben el kell varrni. A kapucnit két félben kivágjuk, majd összevarrjuk, rávarrjuk a testre ezt is úgy, hogy a varrás legyen kívül. Az oldalaknál összevarrjuk az egész jelmezt, majd kifordítjuk. Sminkként fehér alapozót használjunk fekete kontúrokkal a szemnél, és a szájnál nagy ívben! Kézfejre fekete kesztyűt húzzunk! A kaszát egyszerűen elkészíthetjük: Használhatunk egy henger alakú hosszú botot, vagy műanyag felmosó botot fekete szigszalaggal körbetekerünk. A kasza fejét pedig háromdimenziósan elkészíthetjük kartonpapírból.

the_wizard_of_oz_margaret_hamilton_judy_garland_1939.jpgBoszorkány: Fekete hosszú ruha kell hozzá, ami a karnál is csuklóig leér, régi faseprű, fekete harisnya, fekete boszorkánykalap, és begöndörített haj, vagy paróka ajánlott. Fekete-piros, vagy fekete-zöld ruhát is használhatunk csíkos harisnyával. Kiegészítőnek valami pókos ékszer vagy fekete macska ajánlott.

1538085889_772d10f437_z.jpgFrankenstein szörnye: Fekete zakó, fekete póló, és nadrág, na meg persze fekete cipő, ezekre lesz szükség. A zakót jól ki lehet tömni, esetleg felvenni alá több réteg ruhát, bár utóbbi csak szabadtéri bulin javasolt. Sminknek zöld színű testfestéket használjunk a kézfejen, és az arcon, de ha van Frankestein maszkunk, az is tökéletes. Használhatunk parókát hajként, illetve a szemnél feketével vagy pirossal kiemelhetjük a kontúrt, és vágott sebeket csinálhatunk az arcon. És ha akad törött csavarunk, aminek a vége lapos, akkor pedig a nyakhoz is rögzíthetjük két oldalt, akárcsak a filmben.

2460670498_f0d5361db8_z.jpgJoker: Ha van otthon lila zakód, vagy nem sajnálsz befesteni egyet lilára akkor Joker elkészítése se nehéz. Szükség lesz ezen kívül még egy lila, liláskék, sima, vagy kockás, esetleg fekete nadrágra, fekete cipőre, egy színes, lehetőleg zöld, mellényre, ingre, és egy tetszőleges nyakkendőre. Emellett még egy fekete vagy sötétlila bőrkesztyűt se árt beszereznünk. Ezek után már csak a sminkelés van hátra, fehér alap, végig festett vörös száj, fekete szemkontúr, és egy zöld színű paróka. Nőiben is szuper! Joker kártyát ne hagyd otthon!

15521909825_f41aa32861_b.jpgSikoly: Ugyanúgy kell megcsinálni, mint a kaszást, csak sikoly maszk kell hozzá, és egy kellék vagy játékkés.

+ 1 Avagy egy időtálló, egyszerű, klasszikus.

ghosts-982975_960_720.jpgSzellem: Kezdőknek, vagy lustáknak ajánlott, elkészítése nagyon egyszerű. Hasonlóan kell eljárni, mint a kaszás készítésénél, de lehet akár háromszög alakban is összevarrni. Elég akár csak egy két helyen összeölteni a jelmezt fehér anyagból, vagy lepedőből, fehér cipővel, akár nyakkivágás nélkül, csak szemkivágással. Ha viszont látszik az arcunk, azt fehér alapozóval kenjük le, a szem körül pedig használhatunk fekete kontúrt.

Jó borzongást mindenkinek! 

1808172287_a855b0dade_b.jpg

 

 

Szólj hozzá