2016. okt 17.

Csipkerózsika, avagy az igazság

írta: PinkDots
Csipkerózsika, avagy az igazság

(A kulisszák mögött)

csipkerozsika_ebreszto.jpgMindenki jól ismeri Csipkerózsika történetét. Egy gyerekeknek írt Rómeó és Júlia. A hős herceg megküzd a sárkánnyal, majd felmászik a várba, és megcsókolja Csipkerózsikát, aki felébred száz éves álmából. De a valóság más. Nem egyszer kellett átírni a forgatókönyvet, hogy hiteles legyen, de a gyerekek élvezzék is, legyen benne mese. Az eredetit féltve őrizgetik, hogy ki ne derüljön az igazság, száz évre titkosították, ám ennek az ideje most lejárt.

Nos, az eredeti verzióban a hitelesség kedvéért Csipkerózsika megmentője 175 cm, 80 kg, 30-as éveiben jár, munkanélküli informatikus. Tehát, kocka barátunk egész nap a laptopja előtt ül állást keresve, mikor is, meglát egy hirdetést Csipkerózsika megmentéséről. Fődíj: A csinos modell nő, meg persze némi pénz, egymillió forintnak megfelelő értékben. Barátunk tehát elhatározza, megmenti a hölgyet, bezsebeli a pénzt. Egy barátja tanácsára még a helyi konditerembe is lejár néha edzeni az ő bérletével, ám lelkesedése nem tart sokáig, két hét után feladja a dolgot... Egy hónap múlva hősünk megjelenik a helyszínen. Nyócker közepe, régi ház, Csipkerózsika neve ki is van írva, ám a kapucsengő betörött, nem működik. (Az elmúlt hónapban a forint hatalmas inflációjának köszönhetően devizahiteles barátunk a gatyáját is ráfizette a törlesztésre, így mobilján nincs egyenleg.) Ám ekkor megpillant egy létrát, rajta egy felirattal: Erre gyere, fafej! A nyíl felfele mutat a második emeleti ablakba, ameddig a létra ér. A csúnya töréseket elkerülvén, biztonsági heveder lóg le a létráról. Hősünk sikeresen megküzd eme kihívással, majd bemászik az ablakon. Meglátja Csipkerózsikát, előtte egy komód, és rajta… A legújabb Iphone, képernyőjén a szörny látható, és a felirat: Győzd le a sárkányt! Az ifjú herceg küzdeni kezd, ám elsőre elbukik. Három életének köszönhetően másodjára sikerül legyőznie a sárkányt.

Ekkor odalép Csipkerózsikához, leszedi róla a pókhálókat és megcsókolja. Csipkerózsika nőiesen leprüszkölve megmentőjét felébred, majd megszemléli kis hősünket. (Csipkerózsika: 177 cm, 56 kg, modell alkat.) Valamiért nem csodálkozik a férfin, bár kis idő elteltével, ráeszmél, hogy ő magasabb a férfinál, és ez egyre jobban zavarja. Átadja az egymilliót hősünknek, odaadja az életnagyságú Csipkerózsika babát, majd fogja a táskáját, és eltűnik a helyszínről…

 Vége

 

 

Szólj hozzá