2016. dec 14.

15 legismertebb internetes mém

írta: PinkDots
15 legismertebb internetes mém

A világon szinte mindenhol elterjedtek az internetes mémek. Számos filmes, politikai, civil, és állatos mémek születtek már. De vajon van-e történetük? És melyek a legismertebbek Magyarországon?

Nézzük!

1. Leonardo DiCaprio

leo.jpg

Imádják mémként használni. Főképp a Wall Street Farkasa, és a Nagy Gatsby-ből ismert képeket. Az előbbiből a pénzszórós és nevetős, az utóbbiból a poháremelős kép a legnépszerűbb. Ha egy megosztó témában mémeket kommentelnek, Di Caprio biztos, hogy köztük lesz.

2. John Travolta

john.jpg

Másik nagyon népszerű, szintén filmes mém, John Travolta a Ponyvaregényből. Ezt főképp politikai témákhoz imádják megalkotni a ,,művészek”.

3. The Walking Dead

walk_dead.jpg

És persze kihagyhatatlan a filmes kategóriából a The Walking Dead jól ismert kisfiús jelenete, ami általában az ,,Apa légyszi ne"-vel párosul. 

4. Success Kid 

successkid.jpg

A képen látható kisfiút anyukája fényképezte le a tengerparton 2007-ben, majd posztolta Flickr oldalra, és így folyamatosan terjedt a kisfiú képe, majd mémmé alakult. 2015-ben apukájának mindkét veséje leállt ezért dialízisre járt, és transzplantációra szorult. A családnak a gyógyszerre már nem volt pénze, amit a férfinak élete végéig kellene szednie, ezért az internetezők segítségét kérték, és sikerült összegyűjteniük, sőt meghaladniuk a szükséges pénzt.

5. Szkeptikus Harmadik világbeli gyerek

5.jpg

Először a Redditen posztolta egy texasi férfi négy évvel ezelőtt, aki egyik barátjánál találta a képet Facebookon. Kezdetben rossz sztereotípiákat sugallt a háború sújtotta részről Afrikában, habár az utóbbi időkben már teljesen más jellegű mémek is születtek. 

6. Pun Dog

pun_dog.jpg

A Pun Dog egy 3 képből álló mém, melyben általában szóvicceket rejtenek el, az utolsó képen arra várva, hogy az olvasónak leessen a vicc. 2014-ben egy felhasználó mémesítette a képet. Pun Husky-nak nevezte el, majd egy olyan szóviccet gyártott a képsorozatra, melyet magyarra lehetetlen lefordítani. Még aznap, a Tastefully Offensive nevű humorblog, gyártott egy szóviccet a képpel, melyen a következő állt. ,,Mit mond a varázsló kutya? Labracadabrador"

7. ,,Really High Guy”, Stoner Stanley

0000.jpg

Stoner Stanley egy srác, aki úgy néz ki, mint aki füvet szívott. Közösségi portálon különböző címmel tették közzé, majd fórumokon is elterjedt, és mémmé vált.

8. Lenéző Wonka/ Hátborzongató Wonka

wonka.jpg

Az 1971-es Willy Wonka és a csokigyár című musical főszereplője Wonka úr látható a képen. Mémként magyarul szinte mindig a ,,Mesélj még!" címszóval fut. Eredetileg ,,Would you like to see?" hangzik itt el a filmben.  2011-ben terjedt el a Redditen a mém változata a következő felirattal: “Oh, you just graduated? / You must know everything”.

9. The Rock Driving

filmbol-lett-memek-08.jpg

A Boszorkány-hegy című film, egy autós jelenete szintén egy nagyon ismert filmes mémmé vált. A filmben a kocsiból Dwayne Johnson hirtelen meglepetten néz hátra. Ez lett a későbbi mémek forrása.

10. Nagymama felfedezi az internetet

10.jpg

Idős nő nézi a monitort. 2005-ben ezzel a címszóval került fel az internetre. 2011-ben a Redditen terjedt el a kép. 

11. Grumpy Cat

b31.jpg

A mogorva macska 2012-ben született Arizonában. Az eredeti fotót a macska gazdájának bátyja posztolta először, ami meghozta az 1 milliós nézettséget az első 48 órában. Azonnal számos paródia született a morcos macskából, és ez azóta is csak terjed. Annyira, hogy számos Grumpy Cat-es dolog született, úgy, mint, póló, plüss, dísz, jelmez, könyv, és még Grumpuccino is!

12. Doge

original_doge_meme.jpg

2010-ben egy japán férfi a blogján posztolt képet az örökbefogadott Shiba Inujáról, Kabosuról. (A Doge egy szleng, a Siba Inu kutyafajtára.) 2013-ban terjedt el igazán mémként a kép. Sokszor manipulálják, nagyon kicsinyítik, vagy éppen nagyítják a képet. 

13. Mindenki nyugodjon le maki

124.jpg

A képen egy gyűrűsujjú maki látható, mintha flegmán nyugalomra intene mindenkit. Ezért általában ez a mém úgy kezdődik, hogy: ,,Mindenki nyugodjon le a p…ba."

14. Batman felpofozza Robint/ A szüleim meghaltak

14.jpg

Képregényből talán túl sok mémet nem csináltak, vagy talán nem olyan népszerű, de Batman és Robin visszatérő. Ezernyi felirattal olvashatjuk a 2008-ban elterjedt felpofozós jelenetet. A képregény az 1965-ös A világ legjobbja című részben látható, amiben Batman úgy véli, hogy Superman, és Superboy felelősek apja haláláért. Felpofozza Robint, azzal, hogy: ,,Ne mondd, hogy tévedek”… Mire Robin könyörög, hogy Batman adja fel bosszúvágyát.  

15. Obama

obama.jpg

Itthon leginkább a Not Bad arca ismert mémként. Amerikában viszont ezernyi mém született mindenféle arckifejezéssel Obamáról.

+ 1 Ábel

15.jpg

Igen. A legújabb. Már el is indult, megannyi videós paródia született, és már nincs is messze, hogy az internetet elárassza a Fluimucilból jól ismert kisfiú, Ábel méme. És, hogy mindenkinek az agyára menjen, és kérdezgesse: Miért?.

 

Forrás: 

http://knowyourmeme.com/
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=schuro&pid=80395&blog_cim=Success%20Kid%20seg%EDts%E9get%20k%E9r.
http://www.bbc.com/news/blogs-trending-34678592

 

Szólj hozzá